Armenia vs Romania

08/10/2016

Rumunija je otvorila kvalifikacije remijem protv Crne Gore (1:1), u jednom krajnje nezanimljivom mecu, ako se izuzmu poslednjih 10 minuta meca. Istina, Rumuni su imali sansu da dodju i do sva 3 boda, ali nisu iskoristili penal u 7. minutu nadoknade. Mec u kome su obe ekipe vise bile orijentisane na defanzivu, ali i mec koji je pokazao da Rumuni imaju i te kako poteskoca u zavrsnoj trecini terena. Imali su svega 3 suta u okvir gola, dok su Crnogorci imali jedan manje.

Nesto slicno se ocekuje i danas, pogotovo znajuci kakav fudbal igraju reprezentacije “istocnog bloka”. Rumuni ce nastupiti bez defanzivaca Razvana Raca i Vlada Khirikesa kao i igraca sredine terena Gabrijela Tordjea. Jermeni ne mogu da racunaju na najboljeg igraca ekipe Henrika Mktarijana, sto ce u ovom mecu znacajno da oteza igru Jermena u napadu. Iako su tvrda ekipa i umeju da budu jako neugodni na svom terenu, Mktarijanov izostanak bi mogao da bude od presudnog znacaja.

Kada se sve sagleda, narealnija opcija bi bio mali broj golova. Nas predlog za ovaj mec bi bio 0-2 (1.55), ili kao druga opcija, neresen ishod ili na poluvremenu ili na kraju (1,80).

Srecno!