Cleveland Cavaliers vs New York Knicks (LeBron James)

25/10/2016

Veceras, od 01:30 po nasem vremenu, startuje jos jedna NBA sezona. Cast da je otvore imace vladajuci sampioni Klivlend Kavalirsi i Njujork Niksi. Mnogi smatraju da bi Niksi ove sezone mogli da igraju znatno bitniju ulogu na istocnoj obali, a tome u prilog ide i jako dobro odradjen transfer period. Ekipa je pretrpela znacajne promene u sastavu, pa su tako dosli, bivsi MVP lige, Derik Rouz i njegov saigrac iz Cikaga Zokaim Noa. Uz Dzeningsa, Kuzminskasa i jos dosta perspektivnih igraca, Njujork ce sigurno jurisati na neku od vodecih pozicija Istoka.
Na njihovu “nesrecu” u prvom mecu sezone odmerice snage sa Kavalirsima koje ce i ove sezone predvoditi, verovatno najbolji igrac danasnjice, LeBron Dzejms. “Kralj” je svoju ekipu doveo do prvog prstena u istoriji fransize, i siguran sam da mu motiva ne manjka ni u ovoj sezoni, gde ce ponovo biti jedni od glavnim konkurenata za naslov prvaka.
E sada, kao svoj tip, ovde bih izvodio da LeBron prebaci granicu od 23.5 poena (Mozzart). U prethodnih 5 sezona, na otvaranjima prvenstva, Dzejms ima prosek od 24.4 peona po mecu, ali cinjenica koja mi je presudna ovde, jeste njegov “rivalitet” sa Karmelom Entonijem. Istina, Karmelo nema osvojen sampinski prsten i u tom pogledu se ne moze meriti sa Dzejmsom, ali njih dvojica su iste godine ucestvovali na draftu i od svojih ruki sezona, vrlo cesto se nailazilo na njihovo poredjenje. LeBron je i sam vise puta, kao i Karmelo, izjavljivao da uziva u njihovim nadmetanjima i da nikada nije bezao od bilo kakvog poredjenja ni sa kim.
Mislim da zadata granica nije nikakva prepreka za ovakvog igraca, a i cinjenica da je Karmelo vise orijentisan ka napadu govori u prilog tome da ce ovo biti samo jos jedno efikasno vece LeBrona Dzejmsa.
Srecno!

Tip: over 23.5 (1.85) (Mozzart)