Iceland vs Turkey

09/10/2016

Mec izmedju reprezentacija Islanda i Turske moze biti jedan od najiteresantnijih meceva u vecerasnjim mecevima kvalifikacija. Obe ekipe u mec ulaze posle efikasnih i takodje zanimljivih meceva u prethodnim mecevima. Island se “vratio iz mrtvih” u mecu sa Fincima. U 91. minutu je bilo 1:2 za Fince, da bi za 5 minuta”ribari” preokrenuli i slavili 3:2! Turci, istina, nisu slavili u prethodnom mecu, ali ako se uzme u obzir da su od 0:2 stigli do 2:2, vidi se koliko je taj bod zapravo vazan.

Obe ekipe su vise puta do sad pokazale da mogu da postignu gol protiv svakoga, ali im odbrana i te kako predstavlja problem. Island je od 16. januara 2016 odigrao 13 meceva, sto takmicarskih sto prijateljskih, i u tom periodu samo jednom nije primo gol, i to od reprezentacije Lihtenstajna. U istom periodu postigli su barem po jedan gol na svakom od pomenutih meceva, sto je zaista impresivan niz. Turci takodje mogu da se pohvale solidnom igrom u napadu, ako se zanemare utakmice na proteklom Evropskom prvenstvu, gde u 2/3 meca nisu postigli gol, istina, protiv Hrvatske i Spanije.

Ove reprezentacije su se susrele i u kvalifikacijama za pomenuto Evropsko prvenstvo. Turci su na svom terenu slavili 1:0, dok je su Islandjani kao domacini “razneli” Turke sa 3:0.

Ni jedna od ekipa nema vecih problema sa povredjenim ili suspendovanim fudbalerima, pa se ocekuje da ekipe nastupe u najjacim sastavima.

Nas predlog za ovaj mec bio bi GG (1.78), ili kao “hrabrija varijanta”  GG3+ (2.35).

Srecno!