Liechtenstein vs Albania

06/10/2016

Kako bi mnogi rekli: “Danas svi igraju fudbal”. Ta recenica u potpunosti opisuje trenutnu situaciju kada je rec o reprezentativnom fudbalu. Ekipe poput Farskih Ostrva, San Marina, Andore i ostalih “malih zemalja” vise ne sluze iskljucivo za gol razliku. Bar ne u toj meri kao ranije.

Lihtenstajn je tim koji je u proslom kolu kvalifikacija primio cak 8 golova od Spanije. Medjutim, Albanija je daleko od Spanije. Albanci igraju ne bas tehnicki superioran fudbal i vrlo tesko postizu golove. Na prethodnih 5 meceva, samo na jednom je doslo 3+, i to u prethodnom kolu kvalifikacija, u mecu protiv Makedonije (2:1).

Reprezentacija Lihtenstajna je prethodne kvalifikacije cak uspela da zavrsi kao pretposlednja u grupi, sto je, priznacete, izuzetan uspeh za reprezentaciju koja je do pre koju godinu prosecno primala 4 gola po utakmici. U tim kvalifikacijiama cak su uspeli da zabeleze pobedu protiv Moldavije u gostima, i dva neresena ishoda. Jedan protiv Moldavije na domacem terenu, a drugi protiv Crne Gore, takodje na svom terenu.

Uz pomenutu cinjenicu da Albanci nisu preterano efikasni, a da pritom Lihtenstajn vise nije “vreca za udaranje”, ovde se ne ocekuje veliki broj golova.

Nas predlog bi bio 0-2 (1.85), ili kao sigurnija varijanta 0-3 (1.33)