Luxembourg vs Sweden

07/10/2016

Svedjani su kvalifikacije otvorili remijem protiv Holandije, ekipe koja je daleko od onog svog sjaja koji je imala do pre par godina. Ne prethodnom Evropskom prvenstvu su pokazali da ne igraju narocito atraktivan fudbal, ali stvar koja malo vise treba da ih zabrine je cinjenica da jako tesko postizu golove u poslednje vreme. Naime, Svedjani ni na jednom od prethodna 4 takmicarska meca nisu postigli vise od jednog gola, a svaki od tih meceva je dosao 0-2. U ekipi vise nema, verovatno najboljeg igraca u istoriji reprezentacije, Zlatana Ibrahimovica, sto samo dodatno produbluje problem efikasnosti.

Luksemburg, poput Lihtenstajna, u juce pomenutoj analizi, vise nije tim protiv koga ce se popravljati gol raazlika. U proteklom kolu kvalifikacija su Bugarima dali 3 gola, sto, i pored cinjenice da Bugari nisu velesila, ipak mora da stavi do znanja Svedjanima da ih ne treba shvatit zdravo za gotovo.

U prethodna dva medjusobna susreta doslo je 0-2, a Luksemburg je cak uspeo da izvuce i bod u kvalfikacijama za Euro, istina, davne ’79.

Kada se sve ovo uzme u obzir, najrealniji predlog bi bio 0-3 (1.42), za nesto hrabrije 0-2 (2.11), a za one “najludje” cak i prelaz x-2 (3.90).

Srecno!