Netherlands vs France

10/10/2016

Holandjani su u ovom trenutku daleko od fudbalske velesile kakva su bili. Do skoro je delovalo nezamislivo da neko veliko takvicenje prodje bez njihovoh prisustva, ali i to se desilo. Ekipa je zavrsila kao cetvrtoplasirana u kvalifkacionoj grupi uz cak 5 poraza u 10 utakmica, i tako propustila EURO 2016 u Francuskoj. Najveci problem Holandjani imaju u poslednjoj liniji. Od septembra 2015. su, na 13 meceva primili bar po jedan gol na cak 12 utakmica. Jedino su uspeli da sacuvaju mrezu u prijateljskom susretu protiv Austrije (0:2).

Francuzi su na pomenutom prvenstvu zavrsili kao drugi, uz neke jako dobre partije. Generalno, ekipa je u jako dobroj formi, sto pokazuju i njihovi rezultati.  Na prethodnih 14 meceva imaju samo jedan poraz, i to posle produzetaka, u finalu evropskog prvenstva od Portugala.

Sto se tice medjusobnih susreta, ove reprezentacije su do sada odigrale 8 medjusobnih susreta. I jedni i drugi su slavili po 3 puta uz 2 neresena ishoda, uz gol razliku 11:10 u korist Francuza.

Sto se tice izostanaka igraca, Holandjani nece moci da racunaju na (ponovo) povredjenog kapitena Arjena Robena, dok Francuzi nemaju vecih kadrovskih problema i verovatno ce nastupiti u najjacem sastavu.

Iako imaju gotovo izjednacen medjusobni skor i u proslosti su belezili zaista sjajne rezultate, mislim da su Francuzi, bar po trenutnoj formi, favoriti na ovom mecu. Ipak, iz postovanja prema Holandjanima prvi nas tip za ovaj mec bi bio W2 na Francuze (1.60), a kao “jaca kvota” t22+(2.25).

Srecno!