Slovakia vs Scotland

11/10/2016

Slovaci su igrali jako dobro u kvalifikacijama za Euro 2016, prosli grupnu fazu na samom prvenstvu, ali stvari su za njih sada dosta drugacije. Ovaj ciklus kvalifikacija su otvorili sa dva poraza. Najpre ih je na njihovom terenu porazila Engleska, a onda je usledio i poraz protiv Slovenije. Oba meca izgubili su istim rezultatom, 1:0. Slovaci vise nemaju prostora za kiks, jer bi ih novo prosipanje bodova stavilo u izizetno nezavidan polozaj za nastavak kvalifikacija. Smatram da ce veceras morati da jurisaju na sva tri boda.

Vecerasnji protivnik su im Skoti, koji su iz 2 utakmice osvojili 4 boda. Njihova javnost je cak i razocarana jer su u ta dva meca igrali protiv totalnih autsajdera u ovoj grupi, i smatralo se da su to sigurnih 6 bodova. Maltu su, istina, pobedili sa 1:5, ali su u prethodnom mecu osvojili samo bod protiv Litvanije i to na svom terenu, prikazavsi, najblaze receno, skromnu partiju.

Ovo ce biti prvi medjusobni susret ovih reprezentacija pa ne mozemo pricati o nekoj tradiciji, ali ako bi morali da se odlucimo za igru na golove, svakako bi isli na 0-2. Slovaci su izuzetno tvrd tim. Do sada su tesko primali, ali i postizali golove. Na ostrvske reprezentacije nema potrebe trositi reci. Fudbal sa dosta kontakta, dugih lopti i borbe na sredini terena. Ipak, cinjenica da Slovaci moraju da vode racuna i o eventualnoj gol razlici na kraju kvalifikacija, ipak nas tera da kao predlog ovde stavimo W1 na Slovake (1.57), a kao drugi predlog mozda i cistog keca (2.30).